Ціни на золото зростають через політичну напруженість у світі — ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на золото зростають через політичну напруженість у світі — ЗМІ

Банківські метали
1082
1 лютого вартість золота на світових ринках збільшилася, подолавши позначку в 1 800 доларів за унцію, повідомляє «Прайм».
Згідно з даними торгів і коментарями аналітиків, ціна на дорогоцінний метал підскочила на тлі напруженості на міжнародній арені.
Станом на 06:40 за київським часом ціна лютневого ф’ючерсу на золото на нью-йоркській біржі Comex зросла на 2,1 долара, або на 0,12%, до 1801,4 долара за тройську унцію.
При цьому березневий ф’ючерс на срібло подорожчав на 0,66%, до 22,54 долара за унцію.
«Підвищена зовнішньополітична напруженість може підтримати попит на актив-притулок, допомагаючи пом’якшити „падіння“ золота в світлі посилення політики ФРС», — заявили аналітики Daily FX, передає Wall Street Journal.
Золото традиційно є ресурсом, який інвестори воліють купувати при виникненні складних і сумнівних ситуацій.
Останнім часом попит на такі активи підтримується видимою міжнародною напруженістю, ініційованою висловлюваними побоюваннями з приводу війни між Росією і Україною.
У центрі уваги інвесторів також перебуватимуть засідання Європейського і британського центробанків у четвер. У разі підвищення облікових ставок попит на національну валюту зросте, а на дорогоцінний метал — знизиться.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас