Підвищення ставок центробанками: у МВФ розповіли про наслідки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підвищення ставок центробанками: у МВФ розповіли про наслідки

Світ
1085
Підвищення ставок центральними банками може стати каталізатором подальших потрясінь на фінансових ринках, повідомляє CNBC.
За словами директора з грошово-кредитних ринків і ринків капіталу Міжнародного валютного фонду Тобіаса Адріана, переходячи в режим відновлення і посилюючи грошово-кредитну політику з метою стримування інфляційного тиску, регулятори можуть посприяти ще більшому зниженню котирувань ризикованих акцій.
Так, незважаючи на обіцянки забезпечити плавний перехід в рамках відновлення від шоків, спричинених пандемією COVID-19, уряди і регулятори можуть спровокувати подальші потрясіння на фінансових ринках, виражені в масових розпродажах.
Водночас, додають в МВФ, реакція ринків багато в чому буде залежати від риторики центробанків і їх здатності озвучувати свої наміри, закликаючи до прозорості і порядку.
У відповідь на плани Федрезерву США зупинити програму викупу активів і приступити до корекції ставки вже з березня Тобіас Адріан висловив надію на те, що дії ФРС не будуть хаотичними: в МВФ розраховують на «впорядковане коригування з точки зору оцінок».
Так, зазначає представник Фонду, на несподіване посилення в межах 50 б.п. фондові ринки можуть відреагувати суттєвим розпродажем. При цьому «деякі сектори» від таких дій постраждають сильніше, ніж ряд інших, попереджають в МВФ, додаючи, що подібний збій може позначитися і на криптовалютах.
За матеріалами:
Banker.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас