«Фантомні» патрулі виписали майже тисячу штрафів за перший день роботи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Фантомні» патрулі виписали майже тисячу штрафів за перший день роботи

Особисті фінанси
3831
«Фантомні» патрулі вже почали свою роботу: лише за перший день вони зафіксували майже тисячу порушників правил дорожнього руху.
Про це повідомив у Facebook радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.
Що про це відомо? За даними Геращенка, за перший день роботи чотирьох автомобілів «Фантом» було виписано 990 адмінпостанов про перевищення швидкості.
На відміну від стаціонарних камер автофіксації перевищення швидкості, які встановлені в місцях підвищеної концентрації ДТП і є загальновідомими, завдання «Фантомів» — раптово фіксувати перевищення швидкості водіями.
«Завдання „Фантомів“ — це не збирати гроші до казни, а робити дороги України безпечнішими», — пише Геращенко.
У 2022 році планується закупити ще 30 автомобілів «Фантом», а в 2023 ще 50, чого, на думку чиновника, буде достатньо для створення умов для раптового контролю швидкості в потоці, разом з використанням напівавтоматичних камер «Truecam».
За його словами, на додачу до стаціонарних камер контролю швидкості, та «Фантомів» зараз розробляється законопроєкт про вимірювання середньої швидкості транспортного засобу на певних відрізках автомагістралей.
Таким чином водій буде знати, що не можна перевищувати швидкісний режим на цьому відрізку і наражати на небезпеку себе та інших учасників руху.

Довідка Finance.ua:

  • нагадаємо, фантомні патрулі — поліцейські автомобілі без будь-яких розпізнавальних знаків. Вони оснащені спеціальним обладнанням і здатні заміряти швидкість автомобілів у русі;
  • наразі в прихованому режимі патрулюють лише чотири «Фантоми» — кросовери Skoda Kodiaq;
  • один «фантом» може відстежувати одночасно до 50 машин як у попутному, так і у зустрічному напрямку. Система працює в повністю автоматичному режимі, а порушнику потім надходить копія ухвали про накладення штрафу.
Як виглядає звіт про порушення, яке зафіксували «Фантоми», можна переглянути за посиланням.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас