Morgan Stanley погіршив прогноз зростання ВВП Китаю через омікрон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Morgan Stanley погіршив прогноз зростання ВВП Китаю через омікрон

Світ
393
У банку вважають, що спроби влади Китаю стримати поширення омікрону можуть вдарити по споживчих витратах і сповільнити відновлення економіки, повідомляє CNBC.
Поширення більш заразного омікрон-штаму робить зусилля влади Китаю з мінімізації захворювань covid-19 економічно невигідними, пояснила виданню стратег банку з цінних паперів Китаю Лора Ван.
Водночас економіка і експорт інших країн повертаються до свого доковідного стану, позбавляючи Китай конкурентної переваги, яку мав раніше, додала вона.
«Під найбільший тиск потрапить особисте споживання, адже більш жорсткі правила соціальної дистанції і локдауни в окремих регіонах можуть стати неминучими», — прогнозують аналітики Morgan Stanley.
У січні Morgan Stanley знизив свій прогноз зростання ВВП Китаю за перший квартал з 4,9% в річному численні, до 4,5%. Прогноз на весь рік банк, як і раніше, залишив на рівні 5,5%.
Незважаючи на погіршення прогнозу, Morgan Stanley припускає, що економічному відновленню країни може сприяти лібералізація монетарної політики.
За матеріалами:
Мінфін.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас