Sony вкладе у будівництво підприємства TSMC у Японії близько $500 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Sony вкладе у будівництво підприємства TSMC у Японії близько $500 млн

Технології&Авто
372
До кінця 2024 року на заході Японії має з’явитися і почати роботу підприємство TSMC, великим акціонером якого виступить корпорація Sony, зацікавлена в отриманні профільної продукції. Всього за два роки японська компанія вкладе в будівництво до $500 млн, і перші кошти на ці цілі вона вже виділила. Загальний бюджет будівництва наблизиться до $ 7 млрд.
Раніше вважалося, що приблизно половину цієї суми покриють урядові субсидії, але їх розмір досі обговорюється. Sony Semiconductor Solutions буде контролювати в капіталі підприємства менше 20%, але збереже привілеї з точки зору розподілу замовлень.
Передбачається, що на підприємстві будуть випускатися не лише датчики зображень, але і компоненти для автомобільних систем, а його продукція буде поставлятися і на експорт за межі Японії.
Представники TSMC підкреслили, що зазвичай будь-яке підприємство компанії здатне обслуговувати клієнтів з різних країн. Для цього виробника створення спільного підприємства з Sony стало незвичайним кроком, і в майбутньому TSMC якщо і буде вдаватися до такої форми власності, то виключить участь в акціонерному капіталі урядових структур. У випадку з фінансуванням будівництва підприємства в Японії, місцева влада розраховує отримати від компанії гарантії збереження виробництва протягом десяти років.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас