В Україні пропонують відтермінувати штрафи для ФОПів за відсутність касових апаратів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні пропонують відтермінувати штрафи для ФОПів за відсутність касових апаратів

Казна та Політика
812
Сьогодні до Верховної Ради України буде внесено законопроект про мораторій до кінця року на штрафи за відсутність реєстратора розрахункових операцій, за умови, що надалі РРО все ж буде встановлено.
Про це в сесійній залі парламенту повідомив голова В Р Руслан Стефанчук.
Кажучи про результати наради з представниками фракцій і груп, заради якої в засіданні ВР оголошувалася перерва, Стефанчук, зокрема, повідомив, що з приводу мітингу, який проходив біля парламенту напередодні, «поінформував колег про те, що на офіційному сайті Національної поліції вже висвітлено офіційну думку, є така інформація про те, що 63 особи, яких було затримано, — вони вже відпущені».
Крім того, повідомив спікер, депутати виступають за те, щоб інформація про відповідні події біля ВР та їх наслідки «була прокомунікована або керівництвом МВС, або керівництвом поліції в рамках відповідного брифінгу».
«Також ми, люди, які завжди намагаються знайти компроміс, просили б, по можливості, знайти час і можливість зустрітися з представниками ФОПів для того, щоб пояснити ту ситуацію, яка стосується тих подій, які відбувалися вчора, і щодо їх кримінально-правової кваліфікації», — сказав Стефанчук.
Спікер також повідомив, що до ВР має бути поданий законопроект про мораторій на штрафи для тих, хто не встановив реєстратор розрахункових операцій.
«Пропозиція, яка прозвучала від голови Комітету (з питань фінансів, податкової та митної політики — ред.) Данила Гетманцева, — сьогодні до кінця дня буде подано відповідний законопроект… за яким до кінця цього року не платитимуть штрафи особи, які не встановили РРО, за умови, що вони встановлять», — повідомив голова ВР і висловив сподівання, що сесійна зала ВР підтримає цей законопроект.

Довідка Finance.ua:

  • 26 січня продовжується акція протесту представників громадського руху підприємців #SaveФОП під Верховною Радою, які протестують проти закону про обов’язковість касових апаратів. 25 січня вони оголосили безстрокову акцію протесту.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас