Запуск е-квитків у громадському транспорті депутати підтримали за основу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Запуск е-квитків у громадському транспорті депутати підтримали за основу

Казна та Політика
677
Верховна Рада підтримала за основу законопроєкт, що прирівнює електронний квиток у міському електричному та автомобільному транспорті до паперового.
Законопроєкт №5705 підтримали 270 народних депутатів.
Як розповів заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм, законопроєкт має «допомогти відійти від тієї форми квитків і електронних квитків, яка зараз є застаріла, і переходити до належного функціонування автоматизованої системи оплати вартості проїзду і в міському, і в пасажирському транспорті».
Найєм додав, що документ фактично вводить у дію і дозволяє вже впровадити електронний квиток.
Згідно законопроєкту, затвердження форми, обов’язкових реквізитів та відомостей, які має містити проїзний та електронний проїзний документ, є відповідальністю Міністерства інфраструктури.
Законопроєкт розроблявся урядом і був підтриманий Кабінетом Міністрів ще у червні 2021 року.
Зазначається, що до законопроєкту були зауваження у частині пільгових перевезень та компенсацій. Проте, як пояснив заступник міністра інфраструктури, ці функції будуть віднесені до повноважень місцевих адміністрацій.
Також було зареєстровано альтернативний документ № 5705−1, основна відмінність якого полягала у передачі частини повноважень з Мінінфраструктури до місцевої влади. Проте цей документ відхилили.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас