Гривню девальвує лише паніка: ринкових причин для зростання курсу долара немає - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гривню девальвує лише паніка: ринкових причин для зростання курсу долара немає - експерти

Валюта
1935
Інвестори не бачать ринкових причин для девальвації гривні, сьогодні українська національна валюта продовжує дешевшати тільки через нервозність навколо повідомлень про ймовірність вторгнення РФ в Україну.
На сьогоднішній день український банківський ринок вперто чинить опір здешевленню гривні. 28,5 грн/$, після якого купівля валюти для бізнесу стає нецікавою, говорить аналітик інвесткомпанії Concorde Capital Євген Ахтирко.
«Яка б паніка сьогодні через загрозу вторгнення армії РФ на ринку не була, все одно є певна курсова стеля, вище якої долар купувати просто невигідно. Як показує досвід попередніх періодів паніки, курс в 29 грн/$ – це надто вже високо», — вважає аналітик.
До речі, заступник директора з питань торгівлі цінними паперами Dragon Capital Сергій Фурса висловив думку, що загроза розгортання повномасштабної війни з Росією взагалі є єдиним фактором здешевлення національної валюти. Суворо ринкових причин він для цього не бачить. Про подібне говорить і старший фінансовий аналітик групи ICU Тарас Котович.
Підтримка РФ напруги на кордонах і високі ризики подальшої ескалації конфлікту будуть і надалі створювати нервозність на валютному ринку і будуть тиснути на курс гривні. Але на цьому тижні є і сприятливий для гривні фактор, а саме почався період сплати щомісячних податків до бюджету", — зазначає Котович.
За його словами, потреба бізнесу в гривневих коштах для сплати податків може стимулювати експортерів до збільшення продажів валюти, якщо така потреба не буде компенсована виплатою відшкодування ПДВ з бюджету, що може зупинити зростання курсу долара. У всякому разі, експерти точно не прогнозують, що курс долара в Україні досягне позначки в 30 грн/$.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас