Уряд думає, як після опалювального сезону залишити тарифи незмінними - Шмигаль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд думає, як після опалювального сезону залишити тарифи незмінними - Шмигаль

Енергетика
465
Кабінет Міністрів і НАК «Нафтогаз» шукатимуть рішення, щоб після опалювального сезону тарифи на газ для населення залишалися незмінними або індексувалися на рівень інфляції.
Про це сказав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.
«Ключовий меседж — до кінця цього опалювального сезону ціна на газ для населення залишається незмінною. Надалі, протягом року, Нафтогаз буде дивитися спільно з урядом, будемо вживати заходів, щоб ціни для населення (тарифи на газ. — Ред.) залишалися незмінними або індексувалася на рівень інфляції, робота ведеться, давайте до цього питання повернемося після квітня-травня», — сказав Шмигаль.
Також голова Уряду висловив переконання, що Україна спокійно пройде цей і наступний опалювальний сезон. Зокрема, за його словами, в наступному місяці НАК «Нафтогаз» починає планову закупівлю і закачування газу в українські сховища вже на наступний опалювальний сезон.
Крім того, Шмигаль підкреслив, що в поточному році Україна збільшить видобуток власного газу.
Як повідомлялося, раніше Шмигаль після засідання РНБО повідомив, що Кабінет Міністрів виконав зобов’язання, які взяв на себе відповідно до Меморандуму про врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та гарячої води в опалювальний період 2021−2022 років. Зокрема, місцева влада отримала додаткові кошти для того, щоб не підвищувати тарифи на опалення та гарячу воду до кінця опалювального сезону.
Також повідомлялося, що органи місцевого самоврядування та НАК «Нафтогаз України» 30 вересня 2021 року підписали меморандум про врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та гарячої води в опалювальний період 2021−2022 років. Меморандум передбачає, що тарифи на тепло і гарячу воду для населення залишаться на рівні минулого опалювального сезону. Крім того, в рамках цього документа уряд зобов’язався виплатити відшкодування різниці між встановленим і ринковим тарифами на комунальні послуги, а також підтримати фінансово громади з низьким рівнем податкової спроможності.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас