Літаючий гіперкар Volar показали у дії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Літаючий гіперкар Volar показали у дії

Технології&Авто
720
Британська Bellwether Industries поділилася кадрами з льотних випробувань свого електролітака з вертикальним зльотом (eVTOL) Volar. Його ключовими особливостями стали футуристичний дизайн і значний показник заявленої максимальної швидкості.
Тестована модель набагато менша від майбутнього повноцінного прототипу, який буде шириною 3,2 метра. Під час випробувань пристроєм керували віддалено. Середня швидкість, досягнута Volar, склала близько 40 км/год, проте в майбутньому інженери обіцяють можливість розганятися до 240 км/год.
На відео можна помітити, що концептуальна модель злітає з серією ривків, що може викликати дискомфорт у пасажирів зі слабким вестибулярним апаратом. Однак не варто забувати, що це лише тестова модель і багато недоробок може бути усунено до випуску фінального варіанту літаючого гіперкара.
Наразі Bellwether Industries шукає потенційних інвесторів, здатних профінансувати розробку повномасштабної моделі на основі їхнього прототипу. Якщо їм вдасться знайти кошти найближчим часом, то побудувати перший Volar для повноцінних випробувань компанія обіцяє до 2028 року.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас