З лютого італійська влада впроваджує платне відвідування Венеції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З лютого італійська влада впроваджує платне відвідування Венеції

Світ
1054
Італійська влада впроваджує обмеження на кількість туристів та плату за відвідування Венеції. Метою таких нововведень є скорочення кількості «одноденних» туристів у місті.
Про це повідомляє Euronews.
За словами заступника міського голови з питань туризму Венеції Сімоне Вентуріні, місто «стомлюється», коли туристи прибувають у Венецію та їдуть звідти в один і той же день. Так роблять близько 100 тисяч мандрівників щоденно. Натомість італійці планують заохочувати «повільний туризм».
Отже, відвідати місто на один день туристи зможуть після придбання онлайн-квитка. Він діятиме 24 години та коштуватиме 5 євро.
За потоком відвідувачів стежитимуть 500 камер спостереження. Також дані туристів зможе встановити поліція, користуючись даними із їхніх мобільних телефонів.
Якщо ці дані ввести у спеціальну анонімну форму, можна побачити, скільки на вулицях іноземних туристів, а скільки – італійців, каже заступниця начальника поліції Венеції Марія Тереза Маньєро. Система налаштована так, що місцеві жителі зможуть пересуватися вільно.
Наразі у Венецію уже прибули ворота, які закриватимуть під’їзди до основних історичних локацій міста.
Планується, що платне відвідування Венеції розпочнеться з лютого у пілотному режимі.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас