На території ЄС можуть заборонити майнінг криптовалют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На території ЄС можуть заборонити майнінг криптовалют

Фінтех і Картки
985
Слідом за Китаєм ввести заборону на видобуток цифрових активів може і Європейський Союз.
Принаймні, до цього закликає Ерік Тедін, керуючий центрального банку Швеції і один з провідних фінансових регуляторів ЄС, передає Financial Times.
За даними регулятора, сьогодні майнінг криптовалюти став вимагати безпрецедентних обчислювальних потужностей і електроенергії, що може перешкодити досягненню цілей в рамках Паризької угоди по клімату. Тому він упевнений, що регулюючі органи по всій Європі повинні розглянути питання про заборону майнінгу.
При цьому голова європейського фінрегулятора підкреслив, що не закликає до повної заборони майнінгу – лише тих, які реалізовані на алгоритмі Proof-of-Work, або PoW. А це, на секундочку, домінуючий алгоритм серед найбільших криптовалют. Його використовують Bitcoin, Ethereum і Dogecoin.
До речі, останні вже оголосили про швидкий перехід своїх криптовалют на алгоритм Proof-of-Stake, який покладається на вже наявну частку монет в учасників і не споживає таку велику кількість енергії. У той час, як на частку біткойна припадає 0,6% від світового енергоспоживання.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас