Молдова залишилася з газом: встигла заплатити «Газпрому» останній транш у $34 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Молдова залишилася з газом: встигла заплатити «Газпрому» останній транш у $34 млн

Світ
584
«Молдовагаз» 20 січня заплатив російському «Газпрому» аванс за постачання газу в січні. Про це повідомила прес-служба компанії.
Оператор «Молдовагаз» в повному обсязі перерахував «Газпрому» оплату за природний газ, поставлений в першій половині січня 2022 року. Сума склала $ 34,375 млн. Це останній транш з $ 63 млн, який необхідно було заплатити для продовження газопостачання Молдові.
Розплатитися вдалося завдяки виділенню урядом компенсації за природний газ, відтермінуванню виплати до держбюджету ПДВ і перерахуванням компанії «Енергоком».
«Ми додатково компенсуємо будь-які підвищення тарифів і забезпечимо, щоб газ дійшов до кожного будинку. Ми подолаємо і цю кризу. Весна вже близько», — заявив міністр інфраструктури Молдови Андрій Спину.
Перед цим парламент Молдови оголосив у країні надзвичайний стан строком на 60 днів у зв’язку з газовою кризою. У попередні роки «Газпром» дозволяв компанії «Молдовагаз» в холодний період року оплачувати поточні поставки газу з відтермінуванням на кілька місяців, але зараз ситуація змінилася. Російська компанія направила офіційний лист, в якому повідомила про намір припинити постачання природного газу в Молдову в разі несплати поточної поставки до 20 січня 2022 року.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас