День фінансів: облікова ставка, правила реєстрації авто, новий тариф у платіжках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: облікова ставка, правила реєстрації авто, новий тариф у платіжках

623
У четвер, 20 січня НБУ і уряд ухвалили такі рішення:
Рішення щодо облікової ставки. Правління Національного банку України ухвалило рішення підвищити облікову ставку до 10% річних. НБУ погіршив прогноз інфляції на 2022 рік з 5% до 7,7%.
  • А голова Ради Національного банку України Богдан Данилишин повідомив, що відбувається з українськими цінними паперами.
Фінансова допомога від держави: фінансову допомогу від держави в Україні можуть отримати дуже багато категорій населення, і це не тільки соціально вразливі верстви, а й підприємці, і навіть фермери. Ми розбиралися в новому матеріалі, хто і на що може розраховувати і що для цього потрібно зробити:
Зарплати топ-менеджмента держбанків. Національний банк України оприлюднив суми заробітних плат у державних банках у грудні 2021 року.
У новому відео наш експерт Олексій Козирєв розповість про інфляцію в Україні, про те, що буде з цінами і зарплатами в 2022 році:
У платіжках за газ з’явився новий тариф. Постачальники можуть додати деяким українцям ще один показник. Крім основного платежу за газ споживачам доведеться ще й оплачувати абонентську плату за опалення. Раніше ця норма діяла тільки в Києві, але в січні оновлені платіжки почали отримувати і жителі інших міст, наприклад Тернополя.
Нові послуги в «Дія». Мінцифри фіналізує тестування зміни місця реєстрації в додатку і на порталі «Дія». Про це повідомив віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Він також розповів про важливу послугу для безпеки українців, яка з’явилася на початку року в додатку.
«Червона» зона повертається. Як зазначив голова МОЗ України Віктор Ляшко, в Україну повертається «червона» зона карантину. Під загрозою введення локдауна — Івано-Франківська область.
В Україні змінили правила реєстрації авто. 19 січня Кабмін схвалив постанову про вдосконалення порядку перереєстрації авто, відомості про власників яких містяться в Єдиному реєстрі боржників.
До речі, хороша новина для автомобілістів! Finance.ua відновлює онлайн-продаж полісів обов’язкового страхування автоцивільної відповідальності власників наземних транспортних засобів (ОСЦПВ). Для всіх, хто дуже чекав на електронні поліси, ми даруємо додаткову знижку 5% за промокодом ОНЛАЙН. Акція діє до 23 січня 2022 року. 🎁

Оформити поліс ОСЦПВ онлайн на Finance.ua

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас