Ілон Маск пообіцяв децентралізувати контроль над роботами Tesla Bot, щоб уникнути повстання машин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ілон Маск пообіцяв децентралізувати контроль над роботами Tesla Bot, щоб уникнути повстання машин

Технології&Авто
1311
Генеральний директор Tesla Ілон Маск раптом написав у Twitter, що гуманоїдний робот Optimus (або Optimus Subprime – кодова назва Tesla Bot), якого розробляє його автокомпаня, «може зіграти роль» у створенні штучного інтелекту загального призначення (AGI), здатного до самонавчання і вирішення завдань нарівні з людьми і навіть краще. Тобто, безпілотні автомобілі Tesla стануть ще розумнішими після запуску гуманоїдних роботів Optimus.
«Штучний інтелект Tesla може зіграти свою роль у розвитку AGI, враховуючи, що він тренується проти зовнішнього світу, особливо з появою Optimus», — зазначив мільярдер.
У відповідь на один з твітів Маск обіцяв, що щоб уникнути сценарію фільму «Термінатор», де повсталі машини знищили людство (раптом, AGI вийде з-під контролю?), Tesla зробить «все можливе».
«Децентралізований контроль над роботами матиме вирішальне значення», – написав глава Tesla.
Ілон Маск є співзасновником і спонсором некомерційної дослідницької групи з штучного інтелекту OpenAI, мета якої – уникнути концентрації влади, яку дає ШІ, в одних руках, і щоб ШІ приносив користь всьому людству.
На заході AI Day 19 серпня 2021 року він представив людиноподібного робота Tesla Bot, перший прототип якого повинен вийти в 2022 році.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас