Солома, сміття та очерет: у «Нафтогазі» знайшли для ТЕЦ альтернативу дорогому газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Солома, сміття та очерет: у «Нафтогазі» знайшли для ТЕЦ альтернативу дорогому газу

Фондовий ринок
1671
Дочірня компанія НАК «Нафтогаз України» — «Нафтогаз Тепло» розглядає можливість переведення працюючих на газу ТЕЦ на біосировину.
Про це в коментарі УНІАН сказав технічний директор «Нафтогаз Тепло» Федір Шевченко.
«Ми розглядаємо можливі варіанти переходу, починаючи від відсортованого сміття — це біологічні відходи, які вже залишилися, закінчуючи спалюванням очерету або роботою на трісці, або соломі», — сказав він.
За словами Шевченка, компанія ще не прийняла остаточне рішення, чи буде реалізовувати такі проєкти. Це залежатиме від результатів дослідження доцільності таких кроків, яке незабаром буде розпочато.
«Якщо в результаті наших досліджень виявиться, що в регіоні неможливо модернізувати ТЕЦ з виробництвом ВДЕ (відновлюваних джерел енергії. — Ред.), то тоді будемо робити таким чином, щоб там оптимально використовувати газ», — пояснив він.
Також в деяких випадках, можливо, будуть встановлені газопоршневі, газотурбінні або комбіновані котли, вважає Шевченко.
Технічний директор компанії зазначив, що у разі переведення ТЕЦ на біопаливо компанія розраховує на співпрацю з фермерами та органами місцевого самоврядування, які б забезпечували підприємства сировиною.
«Ми не хотіли б задавати темп, щоб вимагати від когось очерет, тріску або солому. Питання було, щоб створити такі умови, щоб бізнес почав пропонувати нам сам. Наше питання — це виробництво теплової та електричної енергії комбінованим способом. А ось питання створення умов — це ще потрібно обговорювати», — додав Шевченко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас