Компанія Трампа займалася шахрайством для отримання кредитів — прокуратура Нью-Йорка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія Трампа займалася шахрайством для отримання кредитів — прокуратура Нью-Йорка

Кримінал
544
Генеральна прокуратура Нью-Йорка повідомила, що її слідчі виявили докази того, що компанія колишнього президента США Дональда Трампа The Trump Organization використала «шахрайські або оманливі» оцінки активів для отримання кредитів та податкових пільг, пише USA Today.
У судовому розслідуванні вказано, що влада штату ще не вирішила, чи подавати цивільний позов у зв’язку зі звинуваченнями, але слідчі мають допитати Трампа та двох його старших дітей (Іванку та Дональда Трампа-молодшого) у рамках розслідування.
Офіс генпрокурора Летиції Джеймс представив докладний звіт про те, що компанія Трампа завищувала вартість активів, щоб отримати вигідні умови кредиту, або спотворювала вартість землі, щоб зменшити податкове навантаження.
The Trump Organization, за її словами, завищила вартість землі у Нью-Йорку та Каліфорнії у документах, представлених в IRS, що дало змогу отримати кілька мільйонів доларів податкових відрахувань.
Компанія неправильно вказала розмір пентхауса Трампа на Манхеттені, заявивши, що він майже втричі перевищує його реальний розмір – різниця у вартості становить близько $200 млн, згідно зі свідченням давнього фінансового директора Трампа Аллена Вайссельберга, якому в минулому році було висунуто звинувачення про податкове шахрайство у паралельному розслідуванні.
Трамп та його адвокати стверджують, що розслідування має політичне підґрунтя. Команда юристів Трампа намагається заблокувати виклики сім’ї Трампа до суду, назвавши їх «безпрецедентним та неконституційним маневром».
Як повідомлялося, компанію Trump Organization та її фіндиректора звинуватили в податкових злочинах. Керівництво компанії Трампа здійснювало податкові злочини протягом 15 років.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас