Вакцини CoronaVac та Pfizer не дають антитіл, здатних захищати від штаму «Омікрон», - вчені — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вакцини CoronaVac та Pfizer не дають антитіл, здатних захищати від штаму «Омікрон», - вчені

Світ
2376
Вакцинація двома дозами препарату CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech не дозволяє виробити антитіла, які здатні протистояти новому штаму коронавірусу «Омікрон». Такого висновку дійшли фахівці з Університету Гонконгу.
Про це повідомляє видання South China Morning Post.
Згідно з результатами нового дослідження, вакцина CoronaVac, як і препарат Comirnaty (Pfizer/bioNTech), викликали неадекватну реакцію антитіл на штам «Омікрон». Вчені з Гонконгу закликали людей використовувати бустерні вакцини для підвищення рівня захисту.
«Варіант коронавірусу „Омікрон“ здатний знизити ефективність двох доз вакцини, особливо CoronaVac. Тому одержувачі вакцини або навіть пацієнти, які одужали, можуть піддаватися підвищеному ризику зараження», — йдеться в заяві вчених з Гонконгу.
Видання пише, що в середу, 19 січня, китайська компанія Sinovac Biotech відповіла на це дослідження заявою, в якій говориться, що третє щеплення вакциною CoronaVac може поліпшити здатність вакцини нейтралізувати «Омікрон».
Компанія не надала подробиць власного дослідження, але заявила, що у 94% — або 45 з 48 людей — третє щеплення сприяло появі антитіл до штаму «Омікрон».
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас