Понад $2 мільярди: до UkraineInvest надійшли заявки на потенційні проекти — Шмигаль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Понад $2 мільярди: до UkraineInvest надійшли заявки на потенційні проекти — Шмигаль

Казна та Політика
518
В офіс UkraineInvest, що забезпечує супровід великих інвесторів, вже надійшли заявки на потенційні проекти на загальну суму понад 2 млрд доларів.
Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав на зустрічі з бізнес-омбудсменом Романом Ващуком, на якій обговорювалося поліпшення інвестиційного клімату та підприємницького середовища в країні.
«На сьогоднішній день в урядовий офіс UkraineInvest, який відповідно до Закону забезпечує супровід великих інвесторів, надійшло заявок на потенційні проекти загальною сумою понад 2 млрд доларів. Ця ініціатива працює, і ми активно закликаємо інвесторів скористатися нею. Також проходять відкриті аукціони з приватизації та конкурси з реалізації проектів державно-приватного партнерства. Все це, за нашими прогнозами, має забезпечити збільшення щорічних інвестицій в Україну до 15 млрд доларів починаючи з 2025 року», – сказав Шмигаль.
Сторони торкнулися питання впровадження Закону України «Про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями» та інших механізмів для залучення капіталу в Україну.
Також Шмигаль зазначив, що Україна протягом наступних кількох років прагне інтегруватися в європейські ринки, підписавши так звані безвізи з ЄС у промисловій, митній, цифровій, транспортній та енергетичній сферах. За його словами, впровадження європейських правил дасть українській економіці додаткові мільярди євро надходжень.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас