Держспецзв'язку з'ясувала, як зламували держсайти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держспецзв'язку з'ясувала, як зламували держсайти

Кримінал
961
Масштабну кібератаку на українські державні сайти в ніч з 13 на 14 січня провели за допомогою програми-вайпера WhisperGate. Про це повідомили в Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України.
Саме на цю програму вказала корпорація комп’ютерних технологій Microsoft, зазначили в Держспецзв’язку.
«Наразі використання програми-вайпера WhisperGate, за класифікацією компанії Microsoft для знищення даних, зафіксовано в декількох установах, що стали жертвами атаки», — сказано в повідомленні служби.
У Держспецзв’язку впевнені, що хакери намагалися завдати якомога більшої шкоди інфраструктурі державних електронних ресурсів.
За словами фахівців, заміна інформації, що відображається, державних сайтів, які зазнали хакерських атак, і знищення даних за допомогою вайпера є складовими однієї кібератаки.
Зазначимо, поки що Держспецзв’язку з’ясувала тільки, який був основний інструмент хакерів. Розслідування інциденту триває до з’ясування всіх обставин і причетних до кібератаки.

Довідка Finance.ua:

  • у ніч з 13 на 14 січня хакери атакували декілька сайтів українських міністерств. В результаті перестали працювати веб-сторінки Міносвіти, МЗС, ДСНС, Кабміну.
  • Мінцифри офіційно заявило, що «всі докази вказують на те, що за найбільшою за 4 роки кібератакою на сайти українських держструктур стоїть Росія».
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас