Росію не відключатимуть від SWIFT - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росію не відключатимуть від SWIFT - ЗМІ

Світ
2590
Штати і Євросоюз більше не планують відключати Росію від міжнародної платіжної системи SWIFT у разі глибокого вторгнення в Україну. Там визнали, що цей крок може призвести до дестабілізації фінансових ринків, повідомляють європейські ЗМІ.
Також цей крок може сприяти розвитку альтернативної платіжної інфраструктури, в якій Захід не буде більше домінувати.
При цьому як альтернативний захід на Заході розглядають введення адресних економічних санкцій проти найбільших російських банків.
«Переговори між європейцями і США зараз зосереджені на формуванні санкцій проти великих російських банків. Німеччина наполягає на винятках, щоб оплачувати імпорт газу і нафти з Росії», – розповіли західні аналітики.
Водночас в Адміністрації США не виключають розгляд будь-яких варіантів дій щодо РФ у зв’язку з кризою навколо України, повідомили журналістам представники Ради національної безпеки США.
Раніше повідомлялося, що навесні минулого року відразу кілька депутатів Європарламенту виступили з однією і тією ж вимогою – відключити Російську Федерацію від міжнародної системи SWIFT. Одна з головних причин – присутність російської армії біля кордонів України і воєнна агресія, спрямована на адресу нашої країни. Це є випробуванням для всього цивілізованого світу.
Також ми писали і про те, чого насправді бояться самі росіяни. В результаті опитування стало зрозуміло, що вони стурбовані зростанням цін, злиднів і бідності населення.
За матеріалами:
Перший діловий
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас