Zeva показала відео першого тестового польоту аеротаксі Zero — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Zeva показала відео першого тестового польоту аеротаксі Zero

Технології&Авто
509
«Літаюча тарілка» — це тепер не тільки про прибульців. Американський стартап Zeva виклав перше відео випробувального польоту прототипу одномісного повітряного таксі, виконаного в стилі, близькому до ретрофутуризму.
Компанія показала відео першого тестового польоту аеротаксі Zero, схожого на «літаючу тарілку». Zero здатне розвивати швидкість до 257 км/год і пролетіти 80 км. Максимальна вага пілота — 100 кг. А любителям гострих відчуттів персональний літальний апарат Zero подарує незабутній досвід через можливість летіти горизонтально обличчям вниз. Але в ролику продемонстрували лише можливість вертикальних зльоту-посадки.
Корпус аеротаксі Zeva Zero виконаний з недорогого і простого у виготовленні штампованого композитного матеріалу. Тому eVTOL Zeva компактніше, ніж у конкурентів. Проста конструкція без силової установки, що нахиляється, або окремих підйомно-маршових систем зробить політ швидким і маневреним як в режимі зависання, так і в крейсерському.
Як перспективний ринок стартап Zeva розглядає острівні держави, любителів екстриму, служби швидкого реагування, патрулювання, пошуково-рятувальні, розвідки.
Навесні 2022 року компанія почне приймати попередні замовлення на модель Zero з депозитом в 5 тис. дол. Повна вартість може скласти до 250 тис. дол. У 2025 році запланований запуск сервісу аеротаксі.
Також незвичайний дизайн свого eVTOL в 2020 році запатентувала компанія Porsche. З деяких ракурсів літальний апарат нагадує дисколети-НЛО часів Другої світової війни.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас