Влада США закупить і роздасть 1 мільярд безкоштовних тестів на COVID — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада США закупить і роздасть 1 мільярд безкоштовних тестів на COVID

Світ
245
Федеральний інтернет-сайт COVIDTests.gov, на якому американці можуть замовити безкоштовні тести на COVID-19, почне працювати у США у середу, 19 січня, оголосили у Білому домі. Про це пише Голос Америки.
Замовлення будуть обмежені чотирма безкоштовними тестами із розрахунку на одне домогосподарство на місяць. Тести доставлятимуться додому безкоштовно.
Ідея про створення загальнонаціонального веб-сайту є відповіддю на критику, з якою зіткнулася адміністрація Байдена через довгі черги на тестування та скарги американців на нестачу тестів.
Минулого місяця президент Джо Байден оголосив, що США закуплять 500 млн наборів для домашнього тестування, а в пізніше оголосив, що замовлення буде збільшено до мільярда наборів.
У Білому домі кажуть, що тести будуть надсилатися протягом 7-12 днів з моменту замовлення через Поштову службу США (USPS). На пошті уточнили, що термін доставки тестів складатиме від 1 до 3 днів.
Американські чиновники наголосили, що федеральний сайт – це лише один із способів отримати тест на COVID-19. Починаючи з суботи, приватні страхові компанії США будуть зобов’язані покривати вартість домашніх експрес-тестів, куплених в аптеках та інтернет-магазинах.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас