Sotheby's виставить на аукціон найбільший в історії діамант з оплатою в крипті (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Sotheby's виставить на аукціон найбільший в історії діамант з оплатою в крипті (фото)

Фінтех і Картки
645
Sotheby’s анонсував торги рідкісним чорним діамантом The Enigma (Загадка) вагою 555,55 карата. Аукціонний дім прийме оплату в Bitcoin, Ethereum та стейблкойні USDC від консорціуму Сentre. Торги відбудуться з 3 до 9 лютого, повідомляє ForkLog.
Sotheby's виставить на аукціон найбільший в історії діамант з оплатою в крипті (фото)
Представники Sotheby’s зазначили, що рішення приймати криптовалюту в якості оплати відображає той факт, що цифрові активи «почали залишати свій слід у світі фізичного мистецтва».
Що відомо про коштовність? У 2006 році The Enigma потрапив у Книгу рекордів Гіннесса як найбільший огранований алмаз у світі. Його походження пов’язують із падінням метеориту. За іншою версією, це уламок астероїда, що зіткнувся із Землею.
Чорний рідкісний діамант The Enigma ніколи не виставлявся публічно і не продавався, він зберігається в одній колекції вже понад 20 років. Дизайн каменю натхненний Хамсою – близькосхідним захисним амулетом у формі відкритої долоні із п’ятьма пальцями. Число п’ять відображено як у 555,55 каратах діаманту, так і в його ограновуванні з 55 гранями.
Торги брильянтом пройдуть без резервної ціни. Він дістанеться автору найвищої ставки, незалежно від ринкової вартості.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас