Ринкова капіталізація Ford уперше в історії перевищила 100 мільярдів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринкова капіталізація Ford уперше в історії перевищила 100 мільярдів доларів

Фондовий ринок
310
Ринкова вартість Ford Motor вперше в історії перевищила 100 мільярдів доларів. Це сталося завдяки зростанню цін на акції автовиробника.
Про це повідомляє CNBC.
Акції компанії 13 січня підскочили на цілих 5,7%, до 25,87 долара. Пізніше цінні папери компанії подешевшали до 25,02 долара за акцію, після чого ринкова вартість Ford впала до 99,99 мільярда доларів.
Акції подорожчали через повідомлення про плани компанії збільшити виробництво електромобілів, включаючи кросовер Mustang Mach-E і очікувану електроверсію свого бестселера — пікапа F-150, який повинен вийти цієї весни.
Тепер Ford коштує більше, ніж його конкурент General Motors (близько 90 мільярдів доларів). Водночас Ford продовжує значно відставати від Tesla, ринкова капіталізація якої перевищує 1 трильйон доларів.
«Рух цін на акції Ford вражає, і керівництво заслуговує на похвалу за зміну стратегічного наративу, що викликала переоцінку. Однак на даному етапі ми вважаємо, що ризики, що стоять перед Ford і сектором, ростуть швидше, ніж передбачалося раніше», — зазначив аналітик Morgan Stanley Адам Джонас.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас