З 2024 року Mercedes-Benz самостійно розроблятиме силові установки для електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 2024 року Mercedes-Benz самостійно розроблятиме силові установки для електромобілів

Технології&Авто
369
В останні роки перед класичними автовиробниками виникла проблема швидкого переходу на електротягу, актуальність якої посилюється під натиском захисників навколишнього середовища. Німецький концерн Daimler досі покладався на співпрацю зі сторонніми виробниками електродвигунів і батарей, але з 2024 року зосередить їх розробку у власних руках.
Про це в інтерв’ю виданню Automobilwoche розповів глава Daimler з розробок Маркус Шефер (Markus Schaefer).
Платформи MMA і MB.EA, електромобілі на базі яких вийдуть на ринок в 2024 році, будуть створені фахівцями Mercedes-Benz, а не партнерами автогіганта.
«Ми прагнемо контролювати всю систему — електродвигун, батарею і силову електроніку, настільки добре, наскільки це можливо, адже в сфері ДВЗ це зараз відбувається точно так само», — пояснив представник компанії.
Для моделі EQS німецький автоконцерн отримує тягові акумулятори від китайської компанії CATL, електродвигуни для машин сімейства EQ розробляються відомою компанією ZF, а також Valeo Siemens, якщо говорити саме про флагман EQS. Випускати батареї для електромобілів на території Європи концерн має намір у співпраці з Stellantis і ACC. У найближчі роки кількість профільних підприємств в регіоні може досягти восьми штук.
У сфері розробки нових типів батарей ведеться співпраця з американською компанією Factorial Energy.
Німецький гігант, напевне, прагне розвивати власні компетенції у сфері створення електромобілів, щоб отримати не тільки технологічну перевагу, але і можливість сильніше впливати на власну норму прибутку.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас