Японські вчені переконують, що розробили «довічну вакцину» проти коронавірусу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японські вчені переконують, що розробили «довічну вакцину» проти коронавірусу

Технології&Авто
2300
Вчені з Токійського інституту медичних наук розробили вакцину, яка може гарантувати захист від коронавірусу на все життя, повідомляє ZN з посиланням на The Japan Times. Її клінічні випробування заплановані на 2023 рік.
Дослідники впевнені, що винахід такої вакцини призведе до значної фінансової економії. Також це може допомогти в питанні подолання пандемії.
Нову вакцину створили на основі препарату проти віспи, розробленого британським лікарем Едвардом Дженнером в 1796 році. В її основі лежить вірус коров’ячої віспи, який є безпечним для людини.
“Вона залишається єдиною вакциною, яка успішно знищила інфекційне захворювання, причому останнім відомим випадком був пацієнт в Сомалі в 1977 році після скоординованої глобальної кампанії вакцинації Всесвітньою організацією охорони здоров’я”, – пише видання.
Мічінорі Кохара, почесний дослідник Токійського інституту медичних наук, пояснив, як буде працювати вакцина: вона буде виробляти потужні нейтралізуючі антитіла, які будуть викликати найсильніший з усіх існуючих препаратів клітинний імунітет.
Цю вакцину вже випробували на мишах. У їхньому випадку імунітет зберігався протягом 20 місяців. А у макак вона сформувала захист від пневмонії.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас