Податкова амністія: скільки треба буде сплатити з цінних паперів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова амністія: скільки треба буде сплатити з цінних паперів

Казна та Політика
874
При декларуванні цінних паперів, а саме державних цінних паперів, українці можуть обрати ставку збору з двох варіантів. Finance.ua дізнався деталі.
Яку ставку обрати?
Як повідомляє пресслужба ДПС, сума збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування щодо задекларованих об’єктів визначається шляхом застосування до бази для нарахування збору ставки 2,5 % щодо номінальної вартості державних облігацій України з терміном обігу більше ніж 365 днів без права дострокового погашення.
Цінні папери мають бути придбані декларантом у період з 1 вересня 2021 року до 31 серпня 2022 року до подання деклараці.
Як альтернативу платник податків може обрати ставку 3 % із сплатою податкового зобов’язання трьома рівними частинами щорічно.
Державні облігації України можуть бути:
  • довгостроковими – із строком обігу понад п’ять років;
  • середньостроковими – із строком обігу від одного до п’яти років;
  • короткостроковими – із строком обігу до одного року.
Пунктом 2 Закону 3480 передбачено, що державні облігації України поділяються на облігації внутрішньої державної позики України та облігації зовнішніх державних позик України.
Отже, при придбанні декларантом середньострокових та/або довгострокових державних облігацій України без права дострокового погашення, у період з 01 вересня 2021 року до 31 серпня 2022 року до подання нульової декларації, застосовується ставка збору у розмірі 2,5 %.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас