Субсидія у розпал опалювального сезону: що важливо знати тим, хто «раптом» вирішив звернутися за допомогою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Субсидія у розпал опалювального сезону: що важливо знати тим, хто «раптом» вирішив звернутися за допомогою

Казна та Політика
1229
Подати заявку на житлову субсидію можна і після початку опалювального сезону, якщо зросли тарифи або несподівано зменшився дохід сім’ї. Органи соціального захисту населення приймають заяви від претендентів на субсидію протягом усього року.
Про це в інтерв’ю «Фактам» розповіла міністр соціальної політики Марина Лазебна.
Тим, хто поспішить та звернеться за субсидією у перші два місяці опалювального сезону, допомогу призначать з дати початку підключення будинків до тепла та аж до закінчення сезону. Не варто зволікати зі зверненням за субсидією і в тому випадку, якщо підвищилися комунальні тарифи.
«Якщо людина звертається за субсидією протягом трьох місяців після підвищення тарифів, то субсидія призначається з місяця такого підвищення до закінчення опалювального сезону», — пояснила міністр.
Перевіряти, чи призначено субсидію, з якої дати та на який термін, на яку суму, сім’я може самостійно. Вся інформація знаходиться на сайті. Інформація оновлюється раз на місяць. Органи соцзахисту також зобов’язані інформувати претендента на субсидію щодо прийнятого рішення. Про призначення виплат або відмову у державній допомозі повідомляється протягом трьох днів.
За матеріалами:
Факти і коментарії
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас