У Харкові протестували безпілотний автомобіль, який використовує 5G — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Харкові протестували безпілотний автомобіль, який використовує 5G

Технології&Авто
453
На харківському машинобудівному заводі «Корум Світло шахтаря» (ДТЕК Енерго) проведено успішні тести електромобіля, який керується в мережі 5G, пише auto.24tv.ua.
Тестування електромобіля відбулося в рамках реалізації першого в Україні пілотного проєкту цифрового підприємства Smart Factory 5G у мережі Private Network 5G, яку компанії Vodafone та Ericsson розгорнули на заводі. Інновація дає змогу замінити традиційну виробничу лінію безпілотними візками, які програмуються під потреби конкретного підприємства, та суттєво оптимізувати процес виробництва. Дистанційне управління підвищує безпеку персоналу, адже оператор електромобіля працює в безпечному місці й виконує роботи підвищеної небезпеки без ризику для життя.

Через відеокамери електромобіля оператор віддаленого центру управління бачить повну HD-картину того, що відбувається навколо, а вбудований в електромобіль 5G-модем забезпечує високу швидкість обміну даними. Електромобіль миттєво реагує на команди оператора із затримкою лише 20 мілісекунд, або ж 0,02 секунди. Таким чином, оператор відчуває ефект керування так, ніби він перебуває за кермом транспортного засобу особисто, а не дистанційно.
Подібне рішення вже використовують на заводі концерну Daimler «Factory 56» у Зіндельфінгені, де до виділеної мережі 5G компанії Ericsson підключені ручні інструменти та безпілотні візки для оптимізації процесу збирання автомобілів.
У Харкові протестували безпілотний автомобіль, який використовує 5G
За матеріалами:
Телеканал новин 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас