Чи можуть конфіскувати вашу пенсію — відповідь експерта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи можуть конфіскувати вашу пенсію — відповідь експерта

Казна та Політика
21956
Гроші на пенсійному рахунку в недержавних пенсійних фондах не можуть бути предметом застави. Також на пенсійні активи не може бути застосоване стягнення чи конфіскація.
Про це під час експертної зустрічі з журналістами «Все про недержавне пенсійне забезпечення та НПФ» розповіла голова ради недержавних пенсійних фондів «Взаємодопомога» та «Гарант-Пенсія», членкиня ради «Всеукраїнської асоціації недержавних пенсійних фондів», експертка у запровадженні другого рівня пенсійної реформи Ольга Бондаренко.
«Це стосується і юридичних, і фізичних осіб. Якщо у вас є пенсійні накопичення, то суд не може конфіскувати ваші гроші на пенсійному рахунку. Це ваше майно, яке не може бути використано ні в який інший спосіб, окрім того, як воно має бути використано відповідно до закону “Про недержавне пенсійне забезпечення“», – сказала вона.
Окрім того, пенсійні активи не можуть бути включені в ліквідаційну масу зберігача – банку, в якому зберігаються такі активи.
«Якщо зберігач іде на ліквідацію, або туди вводять тимчасову адміністрацію, усе, що стосується пенсійних активів, регулюється окремими нормативними документами», – додала Бондаренко.
Експерт уточнила, що сьогодні в Україні менше мільйона людей, які відкрили свої пенсійні рахунки та формують пенсійні накопичення.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас