Випущений жіночий смарт-годинник Doogee DG Venus за 50 доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Випущений жіночий смарт-годинник Doogee DG Venus за 50 доларів

Технології&Авто
355
Японська Panasonic планує зробити безкобальтові батареї для електромобілів доступними для продуктів Tesla в США протягом двох-трьох років. За даними Nikkei Asia Review, компанія серйозно ставиться до амбітної місії Ілона Маска – пропонувати електрокари для людей зі скромнішим бюджетом.
«Через два або три роки ми представимо високоенергетичний елемент без кобальту», – сказав Шон Ватанабе, глава відділу енергетики та виробництва компанії Panasonic, під час онлайн-сесії на CES, найбільшої у світі торгової виставки побутової електроніки і техніки.
Кобальт, що використовується в літій-іонних акумуляторах для електромобілів, підтримує високі ціни на ці авто. Акумуляторні батареї зазвичай складають від 30% до 40% вартості автомобіля цього типу.
Panasonic є провідним постачальником акумуляторів для електромобілів, поряд з китайською CATL і південнокорейською LG Chem. Японці виробляють акумулятори для Tesla з 2014 року.
Кобальт використовується в катоді літій-іонних батарей. Panasonic вдалося знизити вміст кобальту до 5% за декілька років.
«Зменшення вмісту кобальту ускладнює виробництво, але в кінцевому підсумку знижує негативний вплив батарей на навколишнє середовище і знижує витрати», – сказала Селіна Миколайчак, віцепрезидент по акумуляторним технологіям Panasonic Energy в Північній Америці.
За матеріалами:
ITsider.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас