Україна збільшила можливості для зберігання вакцини Pfizer: препарату вистачить на 2021-2022 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна збільшила можливості для зберігання вакцини Pfizer: препарату вистачить на 2021-2022 роки

Казна та Політика
557
Група із захисту прав споживачів у Європі подала новий позов проти Apple. У позові стверджується, що компанія з Купертіно навмисно обмежувала продуктивність старих iPhone в Італії.
В рамках колективного позову потрібна компенсація в сумі € 60 млн — близько € 60 за кожен пристрій для власників iPhone 6, 6 Plus, 6S і 6S Plus, проданих в Італії в проміжок часу з 2014 по 2020 рік.
Правозахисна організація Euroconsumers, в якої входить італійська Altroconsumo, повідомляє, що компенсація в € 60 — це середня сума, яку споживачі платять за заміну батарей їхніх пристроїв.
«Коли споживачі купують Apple iPhone, вони розраховують на продукцію стабільної якості. На жаль, це не те, що сталося з серією iPhone 6», — йдеться в заяві глави відділу політики і права Euroconsumers Ельс Брюггеман. «Проблема не тільки в тому, що споживачі були обмануті, їм довелося зіткнутися з розчаруванням і фінансовим збитком, але і з екологічної точки зору це абсолютно безвідповідально».
У грудні Euroconsumers подали два аналогічні судові позови від імені членських організацій Test-Achats в Бельгії і OCU в Іспанії. Організація також повідомила в прес-релізі, що планує подати четвертий судовий позов у Португалії.
Однак сама Apple заявляє, що її дії були націлені тільки на благо споживачів.
«Ми ніколи раніше — і ніколи в майбутньому — не робитимемо нічого такого, що навмисно скорочує термін служби будь-якого продукту Apple або погіршує взаємодію з користувачем, щоб стимулювати оновлення для клієнтів», — заявив представник Apple. «Наша мета завжди полягала в створенні продуктів, які подобаються нашим клієнтам, і забезпечення максимального терміну служби iPhone — важлива частина цього прагнення».
Проте, регуляторні органи вважають інакше, і раніше Apple вже виплачувала компенсації в зв’язку з уповільненням роботи старих моделей iPhone. У березні минулого року Apple погодилася на виплату $ 500 млн в США після того, як визнала, що дійсно уповільнює роботу старих смартфонів. В рамках цієї виплати компанія компенсувала витрати власникам iPhone 6 або 7, продуктивність яких була обмежена, щоб подовжити термін служби батареї. У листопаді компанія погодилася на друге врегулювання з 34 штатами США — цього разу на суму $ 113 млн. Хоча сама Apple не визнала жодних звинувачень в цій угоді.
За матеріалами:
Espreso.tv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас