Криза та коронавірус не завадили Україні: Президент заявив про історичні рекорди в економіці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криза та коронавірус не завадили Україні: Президент заявив про історичні рекорди в економіці

Казна та Політика
719
Незважаючи на пандемію та кризу, економічна ситуація в Україні стабілізувалася. Як заявив Президент Володимир Зеленський, у 2021 році розмір економіки країни досягне рекордного рівня за період незалежності – більше $ 190 млрд. Це більше, ніж у докризових 2008 та 2013 роках.
Про це глава держави розповів під час щорічного звернення у Верховній Раді 1 грудня.
«Вперше, починаючи з того ж 2013 року, ми знизимо державний борг до рівня нижче 50% ВВП. При тому, що в останні роки в більшості країн він стрімко зростав і в середньому по світу перевищує майже 90%», — зазначив Зеленський.
Також Президент додав, що золотовалютні резерви України зросли і сягають уже $ 30 млрд. Так, це найвищий показник з 2013 року.
«Вперше в історії незалежної України ставка за кредитами для малого та середнього бізнесу опустилася нижче за 10%. Це в середньому 9,7%», — підсумував український Президент.
Раніше повідомлялося, що Україна в рамках отриманого 24 листопада другого траншу Міжнародного валютного фонду (МВФ) за програмою Stand-by взяла на себе зобов’язання погасити заборгованість перед виробниками електроенергії з поновлюваних джерел (ВІЕ) до кінця 2021 року та забезпечити 100% розрахунки перед ВДЕ-генерацією з 2022 року.
«Ми активізуємо наші зусилля щодо запобігання накопиченню квазіфіскального дефіциту в енергетичному секторі. З цією метою ми зобов’язуємось ліквідувати заборгованість перед виробниками відновлюваної енергії та запобігти накопиченню боргу в майбутньому», — йдеться в тексті оновленого меморандуму з МВФ Stand-by.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас