Промисловий метавсесвіт підніме ринок «розумного виробництва» до $540 млрд до 2025 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Промисловий метавсесвіт підніме ринок «розумного виробництва» до $540 млрд до 2025 року

Світ
803
З урахуванням того, що метавсесвіт дозволить задовольнити попит на рішення для роботи з дому, симулятори різного призначення і спеціалізовані віртуальні простори, ринок «розумного виробництва» теж буде інтенсивно інвестувати в її розвиток і розробку супутніх технологій, стимулюючи власне зростання.
За прогнозами агентства TrendForce, сукупний середньорічний темп зростання ринку розумного виробництва (GAGR) в 2021-2025 роках складе 15,35%, в 2025 році доходи досягнуть $540 млрд.
Зростання зумовлене кількома факторами. По-перше компанії, що використовують технології метавсесвіту, вже досягли великих успіхів, по-друге їх використання дозволить істотно знизити витрати на оплату праці, скоротити витрати ресурсів і час реалізації проектів. Технології симуляції техпроцесів стануть основою т.зв. «кіберфізичних систем», що дозволяють створювати цифрові моделі реальних подій і об’єктів. Розумне виробництво дозволяє використовувати інформаційні мережеві технології та відповідні системи на всіх етапах випуску і доставки продукції.
Очікується, що можливість створення т.зв. «цифрових двійників» реальних предметів стане мостом між віртуальним світом і існуючою реальністю. Створення цифрових двійників вже пропонує Microsoft на своїй хмарній платформі, Boeing використовує їх для побудови двигунів, Unilever — для створення симуляторів складальних ліній, що дозволяють скоротити число виробничих відходів, а Siemens Energy і Ericsson застосовують платформу NVIDIA Omniverse для управління віртуальними електростанціями і розподілу обладнання для 5G-мереж відповідно.
Цифрові двійники будуть застосовуватися для моделювання процесів в системах 5G, Wi-Fi 6, хмарних і EDGE-обчисленнях, для створення розумних сенсорів, а також в інших системах. Не залишаться без уваги і інші розробки. Випуск промислових дронів, індустріальних роботів, систем машинного зору дозволить використовувати віртуальні об’єкти для достовірного відтворення сценаріїв, що відбуваються в реальному світі.
В цілому швидкий розвиток AR/VR-технологій, а також інтерфейсів взаємодії людей і машин та інші фактори дозволять на першому етапі використовувати цифрових двійників і метавсесвіт для навчання співробітників, віддаленої діагностики обладнання, моніторингу енергії вже в короткостроковій і середньостроковій перспективах. У цій сфері вже добилися певних успіхів компанії Rockwell, Siemens, ABB, Advantech, Ennoconn і Delta.
У довгостроковій перспективі, на думку TrendForce, окремі компанії зможуть створювати віртуальні заводи і організувати їх сумісність і взаємодію з підприємствами інших компаній. За прогнозами TrendForce найбільш вигідне становище в цій ніші сьогодні займають Bosch, Schneider Electric, Haier і Foxconn.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас