У Києві бунтують інвестори проблемних ЖК Аркади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві бунтують інвестори проблемних ЖК Аркади

Фондовий ринок
1710
У Києві сьогодні, 30 листопада, проходить новий мітинг інвесторів Банку «Аркада». Вони вимагають добудувати три житлові комплекси в районі Осокорків — «Еврика», «Патріотика» і «Патріотика на озерах». Активісти анонсували ходу від Київської міськради на вул. Хрещатик до Верховного Суду по вул. Копиленка.
Близько 100 осіб прийшли до КМДА з прапорами «Інвестори Аркади». Вони висувають вимоги міськраді – виконати взяті на себе зобов’язання по гарантіях безперешкодної добудови ЖК для 11 тис. інвесторів.
Водночас вони вимагають від Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду розглянути справу № 910/10 351/20 про продовження дії договору оренди земельної ділянки, на якій мають будуватися об’єкти «Аркади».
Активісти звинуватили суддів і Київраду в затягуванні процесу. Оскільки меморандум, підписаний навесні Нацбанком, Кличко і МВС, гарантує добудову трьох ЖК за рахунок виділення 10% від залучених коштів інвесторів.
Сьогодні вранці МВС повідомило, що справу про розтрату 72 млн грн коштів інвесторів ЖК передали до суду. Підозрюють колишнього голову банку «Аркада» і його вісьмох спільників. Вони, за даними правоохоронців, вивели ці кошти шляхом видачі фіктивних кредитів.
У серпні забудовник Stolitsa Group заявив про припинення будівництва «Еврика», «Патріотика» і «Патріотика на озерах» через відмову представника ЖК «Еврика» від підписання графіка добудови. Таким чином, дія Меморандуму про закінчення будівництва будинків припинилася у зв’язку з відмовою однієї зі сторін.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас