До суду передали обвинувальний акт про розкрадання 72 млн грн керівництвом банку «Аркада» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До суду передали обвинувальний акт про розкрадання 72 млн грн керівництвом банку «Аркада»

Кримінал
256
Завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови правління банку «Аркада» та восьми співучасників за фактом привласнення грошей з фондів фінансування будівництва на суму 72 млн грн.
Як повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, голова правління банку «Аркада» разом зі своїми спільниками розробив і реалізував схему розкрадання грошей з фондів фінансування будівництва житлових комплексів «Еврика» і «Патріотика», які перебували під управлінням «Аркади».
Згідно з інформацією прокуратури, шляхом видачі кредиту і подальшого проведення операцій з використанням фірм, не пов’язаних з банком «Аркада» і підконтрольних безпосередньо голові правління, з фондів фінансування будівництва було виведено 50 млн грн.
За аналогічною схемою під виглядом кредитування товариства під заставу неіснуючого майна з активів банку виведено ще 22 млн грн.
«Своїми умисними протиправними діями учасники організованої групи за сприяння посібників-керівників підконтрольних товариств завдали майнової шкоди АТ „АКБ „Аркада““ на загальну суму 72 млн грн», — зазначають у Київській міській прокуратурі.
Стосовно ексголови правління та чотирьох службовців банку «Аркада» скеровано до суду обвинувальний акт за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення у складі організованої групи за частиною 5 статті 191 КК України.
Четверо посібників, які є керівниками підконтрольних товариств, звинувачуються за частиною 5 статті 27 частини 5 статті 191 КК України.
Варто відзначити, що підозру ексголові Банку «Аркада» було оголошено в лютому.
Нагадаємо, 25 серпня 2020 року Правління НБУ вирішило віднести банк «Аркада» до категорії неплатоспроможних у зв’язку зі зменшенням нормативів капіталу менш ніж до однієї третини мінімального встановленого рівня через втрату банком основного активу — згаданої будівлі головного офісу та земельної ділянки.
У НБУ повідомили, що в 2019 році банк «Аркада» надав цю нерухомість як заставу за кредитом, залученим пов’язаною з банком компанією-забудовником.
7 квітня 2021 року в НБУ був підписаний меморандум, згідно з яким Міністерство внутрішніх справ, Національний банк України, Служба безпеки України, Київська міська державна адміністрація, Фонд гарантування вкладів фізосіб, Міністерство розвитку громад і територій та інші сторони домовилися про вирішення ситуації з незавершеними об’єктами, будівництво яких фінансувалося ліквідованим банком «Аркада».
Відповідно до Меморандуму добудовувати Житлові комплекси «Еврика», «Патріотика» і «Патріотика на озерах» буде ТОВ «Столиця груп».
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас