Уряд пропонує ввести штрафи за повторні порушення у сферах електроенергетики та теплопостачання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд пропонує ввести штрафи за повторні порушення у сферах електроенергетики та теплопостачання

Енергетика
318
Вакцинація від коронавірусу в Україні має розпочатися наступного тижня відразу після надходження вакцини. МОЗ очікує її 15 лютого. Щеплення робитимуть за національною плану в кілька етапів, але деяким категоріям громадян імунізацію відтермінують.
Хто отримає перший укол. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що для першого уколу від коронавірусу в Україні не будуть залучати відомих осіб чи політичних діячів, як це зробили в деяких країнах, а прищеплять когось із медиків.
Згідно з планом імунізації, на 1-му етапі щеплення зроблять українцям, які беруть безпосередню участь у боротьбі з пандемією і мають найвищий ризик заразитися:
  • працівники стаціонарних відділень з COVID-хворими;
  • мобільні бригад по вакцинації;
  • співробітники лабораторій з дослідження біоматеріалу на коронавірус;
  • бригади екстреної медичної допомоги;
  • постояльці і персонал закладів тривалого догляду (інтернати, будинки для людей похилого віку).
Також в лютому стартує вакцинація військовослужбовців у зоні ООС в Донецькій і Луганській областях. У Міноборони повідомили, що до пріоритетної групи належать військові, які незабаром плануються на ротацію, військовослужбовці, які беруть участь в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки, а також медперсонал ЗСУ.
Перший етап імунізації охоплює близько 370 тисяч українців. Потім вакцинують пріоритетні групи ризику за віком, професією або за станом здоров’я.
Чи будуть вакцинувати тих, хто перехворів. Українці, які перехворіли на коронавірус, мають право на отримання щеплення через 6 місяців після одужання. МОЗ рекомендував відтермінувати імунізацію цієї категорії населення.
Однак, за бажанням людини, щеплення можна буде зробити раніше піврічного періоду за наявності достатньої кількості доз вакцини для пріоритетної групи, до якої він належить.
Яку вакцину Україна отримає першою. За заявою глави МОЗ Максима Степанова, вакцина повинна надійти в Україну 15 лютого. Очікується поставка препаратів Pfizer і AstraZeneca.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас