Київський центр зайнятості назвав середній розмір заробітної плати в столиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київський центр зайнятості назвав середній розмір заробітної плати в столиці

Особисті фінанси
6784
4 березня SpaceX успішно вивела на орбіту чергову (19-ту за рахунком) партію з 60 супутників Starlink, а перший ступінь Falcon 9, для якої це був уже восьмий політ, вдалося повернути – вона без проблем сіла на морську платформу Of course I Still Love You. І це вже 75-та успішна посадка в загальному заліку. Запуск, як завжди, можна було спостерігати на Youtube-каналі SpaceX.
Минулого разу SpaceX не вдалося зберегти перший ступінь Falcon 9 з номенклатурним номером B1059.6 (вживаний ступінь, для якого це був вже шостий політ) — після виведення супутників Starlink на орбіту він промахнувся повз плавучу платформу, перервавши найдовшу серію з 24 послідовних успішних посадок. Причиною аварії стала аномалія в роботі одного з двигунів — в ізоляційному термозахисному ущільнювачі навколо одного з дев’яти двигунів Falcon 9 Merlin 1D утворився отвір, що призвело до його аварійного відключення. Як раніше неодноразово говорилося, при такому ступені зносу завжди є ризик невдачі, тому компанія використовує такі ступені тільки для власних місій.
Під час запуску з місією Starlink 17 v1.0, який переносився кілька разів з різних причин, використовувався перший ступінь з номенклатурним номером B1049 — для неї це був восьмий політ, а її успішне повернення стало 75-м за рахунком (з 86 спроб).
B1049 став другим за рахунком першим ступенем Falcon 9, що злітав у космос вже вісім разів – першим був F9 B5 b1051 під час місії Starlink 16 v1.0 (він, до речі, теж успішно повернувся).
Нинішня версія ракети Falcon 9 Block 5 спроєктована таким чином, що може повторно використовуватися до 10 разів з мінімальним міжпольотним обслуговуванням і до 100 разів — з частковою заміною деталей першого ступеня. Цілком ймовірно, що 10-й запуск однієї і тієї ж Falcon 9 відбудеться вже в цьому році.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас