Що заборонено в Києві з 1 листопада — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що заборонено в Києві з 1 листопада

Казна та Політика
3069
Американська компанія Ілона Маска SpaceX успішно запустила важку ракету-носій Falcon 9, яка вивела на низьку навколоземну орбіту 60 інтернет-супутників для розгортання глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink.
Про це повідомила пресслужба компанії в Twitter.
«Виведення супутників Starlink підтверджено», — йдеться в повідомленні SpaceX.
Зазначено, що запуск був здійснений о 15:01 за часом східного узбережжя США зі стартового комплексу 39А Космічного центру імені Кеннеді (штат Флорида).
Приблизно через 1 годину 4 хвилини після старту ракети групу супутників Starlink вивели на задану орбіту.
Тим часом перший багаторазовий ступінь ракети-носія SpaceX, який використовувався для запуску вже вдев’яте, через 8 хвилин 39 секунд після запуску здійснив керовану вертикальну посадку на автоматичну плавучу платформу Of course I Still Love You, яка перебувала в Атлантиці приблизно в 600 км від космодрому на мисі Канаверал.
Крім того, спеціальні рятувальні морські судна повинні були виловити з води дві стулки обтічника головної частини ракети, які після відділення спускалися на парашутах.
Повторне використання обтічника дозволяє економити компанії SpaceX до $ 6 млн при запусках своїх ракет.
Відомо, що це вже 26-е виведення на орбіту групи інтернет-супутників, починаючи з травня 2019 року в рамках проєкту Starlink.
З урахуванням нинішніх супутників орбітальне угруповання SpaceX складається з 1563 космічних апаратів. Попередня партія з 60 супутників Starlink була запущена 29 квітня 2021 року.
У перспективі SpaceX планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 тисяч космічних апаратів цього типу (а надалі — з 30 тисяч).
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас