У світі очікується різке зниження цін на газ - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У світі очікується різке зниження цін на газ - експерт

Енергетика
7769
Опалювальний сезон 2021−2022 Україна пройде в нормальному режимі, наступного року також проблем не повинно виникнути, оскільки в світі очікується різке зниження цін на газ.
Про це в ефірі телеканалу «Дом» заявив експерт Офісу реформ Кабінету Міністрів Максим Гардус.
«У нас досить великі запаси газу в підземних сховищах. У нас 18 млрд кубометрів газу — це більше, ніж було за планом. За планом було всього 17 млрд. І за всіма розрахунками цього повинно вистачити. І не потрібно забувати: запаси перебувають у сховищах, але ж газ продовжують видобувати щодня. Крім того, у нас є ще перетоки імпорту-експорту зі Східної Європи, конкретно — Польщі та Словенії. Тому цей сезон ми в цілому пройдемо нормально», — пояснив експерт.
На період після закінчення опалювального сезону і на наступний рік прогнози теж позитивні, бо в світі різко зросте видобуток газу.
«Має збільшитися видобуток газу як вітчизняний, так і в світі. Цього року через дике зростання цін видобуток газу став набагато більш інвестиційно привабливим, ніж минулого року. Згадайте, минулого літа було всього 2 грн за кубометр. Ця ціна хороша для споживача, але всі виробники згорнули інвестиції, а коли з лютого до листопада ціни зросли в 5 разів, весь цей рік копали як не в себе. І держкомпанії, і приватні компанії, і європейські компанії, і російські компанії. Коли зима пройде, підвищиться температура, зменшиться споживання, то і збільшиться видобуток газу. Тому наступного року такої кризи не буде», — упевнений Гардус.
Він зазначив, що нинішній період — «золота пора для спекулянтів і трейдерів».
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас