Польська PGNiG поставить до Молдови ще 1,5 мільйона кубів газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польська PGNiG поставить до Молдови ще 1,5 мільйона кубів газу

Енергетика
212
Третю партію газу Молдові поставлять польська компанія PGNiG і міжнародна компанія DXT Commodities, офіс якої розташований у Швейцарії.
Переможців третього тендеру на постачання газу оголосило 27 жовтня Агентство держвласності. Згідно з тендером, компанії повинні доставити в Молдову 1,5 млн кубометрів газу протягом 28 жовтня.
Як повідомлялося, польська компанія PGNiG виграла перший тендер на закупівлю 1 млн кубометрів газу 25 жовтня. У другому тендері перемогла швейцарсько-нідерландська компанія Vitol Group.
Раніше прем’єр-міністр Наталія Гаврилиця зазначила, що Молдова зараз змушена робити закупівлі газу на світовому ринку в той же день або на наступний.
При цьому Молдова продовжує переговори з Росією і Газпромом. У середу віце-прем’єр, міністр інфраструктури Андрій Спіну зустрівся в Санкт-Петербурзі з главою «Газпрому» Олексієм Міллером, щоб продовжити переговори про постачання газу в Молдову.
Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен на зустрічі з прем’єр-міністром Наталією Гаврилицею в Брюсселі запевнила, що Єврокомісія виділить Молдові €60 млн, щоб допомогти впоратися з газовою кризою. Як уточнили в Адміністрації президента Майї Санду, ці гроші ЄС надасть Молдові у вигляді гранту.
22 жовтня уряд Молдови схвалив введення надзвичайного стану в галузі енергетики через газову кризу на всій території країни на 30 днів.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас