В Японії почали передзамовлення на літаючий мотоцикл — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Японії почали передзамовлення на літаючий мотоцикл

Технології&Авто
560
Японська компанія ALI Technologies представила «літаючий мотоцикл» Xturismo, здатний розвивати швидкість до 100 км/год та перебувати у повітрі до 40 хвилин. У ході демонстрації апарат піднявся на кілька метрів над землею і здійснив політ тривалістю близько півтори хвилини. Маса апарату, розрахованого на перевезення однієї особи, становить 300 кг.
Компанія ALI Technologies, підтримувана Kyocera та Mitsui Sumitomo Insurance Venture Capital, вже почала приймати замовлення та планує розпочати постачання першої серії з 200 штук у першій половині наступного року. Ціна Xturismo приблизно дорівнює 682 000 доларів.
Цікаво, що в Xturismo в основній силовій установці використовуються не електромотори, а двигун внутрішнього згоряння, що приводить в рух два основні гвинти. Підтримувати рівновагу та виконувати маневри дозволяють допоміжні гвинти. Для цього в мотоциклі застосована технологія, випробувана ALI в дронах.
Одним із застосувань апарату названо рятувальні операції на воді. Щоправда, незрозуміло, як саме передбачається надавати допомогу — ні вантажопідйомність, ні запас ходу, ні відсутність можливості посадки на воду не сприяють такому застосуванню, не кажучи вже про те, що для літальних апаратів, що експлуатуються над водою, обов’язковим є резервування двигунів із можливістю продовжувати політ при відмові одного з них.
За матеріалами:
ITsider.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас