Google отримала $21,03 млрд прибутку за квартал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google отримала $21,03 млрд прибутку за квартал

Технології&Авто
249
Компанія Google відзвітувала про зростання доходів від реклами за підсумками кварталу. Ефект нових правил конфіденційності Apple на виручку YouTube в компанії назвали стриманим.
За підсумками кварталу пошуковий гігант Google зафіксував найвище зростання виручки за останні 14 років і майже подвоїв свій прибуток, пише The Wall Street Journal.
Так, виручка зросла на 41% до $65,12 млрд, прибуток компанії склав $21,03 млрд — це майже в три рази вищий, ніж було до початку пандемії.
Як зазначає WSJ, такі результати Google підкреслили, як пандемія підштовхнула основний рекламний бізнес компанії. У зв’язку зі скороченням відвідуваності оффлайн-магазинів, маркетологи звернулися до Google для просування своїх продуктів. Це дозволило компанії за один рік показати квартальне зростання, яке пошуковий гігант зазвичай фіксував протягом двох років.
Виручка від реклами на YouTube за підсумками кварталу зросла на 43% – до $7,21 млрд. Загальна виручка компанії від реклами склала $53,13 млрд. При цьому на пошукову рекламу припало $37,9 млрд.
За словами фіндиректорки компанії Рут Порат, зміна політики конфіденційності Apple мала «стриманий вплив на виручку YouTube».
Виручка підрозділу Google Cloud, до якого входять, наприклад, платформи для аналізу та інструменти для спільної роботи на кшталт Google Документи, зросла на 45% – до $4,99 млрд.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас