Інвестиції в кліматичні стартапи зросли в 5 разів порівняно з минулими роками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестиції в кліматичні стартапи зросли в 5 разів порівняно з минулими роками

Фондовий ринок
224
Технологічні стартапи, які мають на меті боротьбу проти зміни клімату, залучили від венчурних інвесторів $32 млрд з початку року.
Про це повідомляє телеканал CNBCз посиланням на спільний звіт дослідних компаній Dealroom та London & Partners, пише Коммерсант.
Це перевищує обсяг коштів, залучених такими стартапами за весь минулий рік, і майже вп’ятеро більше коштів, зібраних у 2016 році ($6,6 млрд), коли інвестори почали звертати особливу увагу на подібні стартапи.
Серед технологій, які розробляють такі компанії, високою популярністю користуються системи очищення відпрацьованих газів, підвищення енергоефективності будівель, сонячні батареї та вітряні установки, системи накопичення та зберігання енергії, електричний транспорт, програмне забезпечення для підрахунку обсягу викидів від діяльності компаній тощо.
З 2016 по 2021 рік найбільше коштів залучали кліматичні стартапи в США, за ними йдуть компанії з Китаю, Швеції та Великобританії. Тільки в Європі інвестиції венчурних фондів у кліматичні стартапи з 2016 року зросли з $1,1 млрд до $8 млрд цього року.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас