Як перевірити, чи фальшиві долари (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як перевірити, чи фальшиві долари (інфографіка)

Особисті фінанси
11218
Долари – це найпопулярніша валюта у світі серед фальшивомонетників. Особливо злочинці люблять купюру в 100 доларів з Бенджаміном Франкліном на аверсі. Це й не дивно, адже саме ця банкнота найчастіше зустрічається в обігу.
Попри досить високий рівень захисту, на кожен мільйон надрукованих купюр американської валюти припадає приблизно 27 підробок. Це досить багато, адже за всю історію було введено в обіг мільярди таких банкнот.
До речі, показник нашої національної валюти набагато нижчий – близько трьох підробок на мільйон купюр.
Долари і євро досить популярні й серед фальшивомонетників нашої країни, адже українці тримають більшість своїх заощаджень саме в іноземній валюті.
Купувати її слід лише в банках і ліцензованих обмінниках, адже перекупники не лише не гарантують справжність банкноти, а ще й часто є головними розповсюджувачами фальшивок. І довести, що ви придбали підробку саме у цього продавця, практично неможливо.
Як перевірити, чи фальшиві долари (інфографіка)
На справжніх грошах мають бути присутні водяні знаки, вдруковані стрічки, світловідбивальні елементи й інші елементи захисту, притаманні тій чи іншій валюті. Перед візитом до обмінника слід ознайомитися з особливостями обраної грошової одиниці.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас