В Австралії відкриють державну Bitcoin-ферму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Австралії відкриють державну Bitcoin-ферму

Світ
328
У Байрон-Бей, найбільш східній точці Австралії, буде запущений найбільший в країні Bitcoin-центр. Основою для запуску проєкту стала угода Mawson Infrastructure Group — місцевої компанії, що розвиває цифрову інфраструктуру і спеціалізується на відновлюваних джерелах енергії Quinbrook Infrastructure Partners.
Створена криптоферма додасть близько 0,4 ексахеша (одиниця обчислювальної «потужності» криптовиробництва) до глобальних операцій з майнінгу криптовалюти, пише Australian financial review. Об’єкт буде на 100% працювати на відновлюваних джерелах сонячної та вітряної енергії станції Куїнбрук.
Криптоферма Моусон розташована всередині одного з об’єктів в Куїнбруку. Для її запуску в австралійські стандарти охорони праці і техніки безпеки, які відрізняються від стандартів США, були внесені поправки. Компанія Mawson Infrastructure також управляє шахтами з видобутку криптовалюти в США — в Джорджії та Пенсільванії.
Виконавчий директор Mawson Infrastructure Джеймс Меннінг вважає технологічне вдосконалення дуже своєчасним.
«Ключовим моментом в угоді було те, що ми стали більш готові балансувати піки добового енергоспоживання в мережі. Додаткова здатність просто вмикати і вимикати цей інструмент знижує загальні витрати на електроенергію і дозволяє поставляти більше енергії в мережу в потрібний час», — сказав він.
Угода відбулася через кілька днів після того, як Комітет Австралії з технологій і фінансів (ATFC) рекомендував ввести 10-відсоткову податкову знижку для компаній, що працюють з відновлюваними джерелами енергії.
«Такий підхід має величезне значення і допоможе виправдати будівництво набагато більших проектів в Австралії», — вважає Меннінг.
Він сподівається, що загальноавстралійська криптопотужність до другого кварталу 2022 року буде збільшена на 11,7%.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас