Юрист-парашутист та агент черг: які рідкісні вакансії пропонують українцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Юрист-парашутист та агент черг: які рідкісні вакансії пропонують українцям

Особисті фінанси
3238
Нещодавно в Уанеті багатьох повеселила вакансія менеджера мемів, в якій пропозиція щодо зарплати залежала від почуття гумору кандидата. Фахівці сервісів з пошуку роботи зазначають, що незвичайні вакансії зустрічаються нерідко.
Наприклад, співробітникам компанії Jooble особливо запам’ятався пошук роботодавцем «юриста-парашутиста в райських умовах», який вільно говорить на кількома мовами.
Іноді трапляються стандартні вакансії, але з кумедними описами. Так, в одній з вакансій вантажника від здобувача вимагали «якщо не бути тверезим під час роботи, то хоча б таким здаватися», а одного разу текст пропозиції для лінійних фахівців і зовсім був складений у формі вірша.
Водночас зовсім дивні вакансії до публікацій не допускаються. «Як правило, вакансії з неадекватними вимогами блокує наша служба модерації контенту. Це спеціальна команда фахівців Jooble, які стежать за змістом вакансій, опублікованих на сайті», — розповіли в компанії.
А ось в Robota.ua на нетипових вакансіях навіть роблять акцент — з весни цього року там почали випускати цілі добірки таких пропозицій. «Щомісяця знаходимо щось цікаве і нестандартне: часом за назвою навіть припустити неможливо, чим повинен займатися цей фахівець», — поділилися представники платформи.
Наприклад, в серпні на сайті шукали сендвіч-мейкера бутафора і навіть агента відділу моніторингу черг, а у вересні — електролога, асистента дизайнера їстівних картинок і оператора дрона.
«З останнього, що запам’яталося: зоокіпер (фахівець з догляду за рептиліями) і зооняня (нагляд за тваринами в дресирувальному центрі), кутеровщик (виробник фаршу), постіжер (виробник перук), акваріуміст, пастух, берейтор (конівник), beekeeper (пасічник) і навіть сторісмейкер», — поділилися в Robota.ua.
Вже в жовтні на порталі шукали бірковщика ювелірних виробів серед жителів Рубіжного — зарплату не назвали, але зате і досвіду роботи не вимагають. Втім, в очікуваннях назвали посидючість, хороший зір і увагу до деталей. Графік роботи стандартний: п’ять днів на тиждень, з 8:00 до 17:00.
Цього місяця в Гових Білярах під Одесою потрібен був сигналіст на зернозавантажувальний термінал на зарплату в 10−13 тисяч грн. Хоча за назвою вакансії здається, що кандидату будуть потрібні лише навички тиснути на кнопку, на ділі компанія шукає людину, яка буде здійснювати команди по рації при завантаженні трюму машиніста суднонавантажувальної машини, а також займатися прибиранням.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас