Ford отримала $884 млн на будівництво «мегакампуса» електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford отримала $884 млн на будівництво «мегакампуса» електромобілів

Технології&Авто
409
Законодавці американського штату Теннессі схвалили стимулюючий пакет на суму $884 млн для будівництва «мегакампуса» поблизу міста Мемфіс, де Ford збирається виробляти електромобілі та акумулятори до них.
Гроші надійдуть з поточного бюджетного профіциту Теннесі, який склав $2,1 млрд — розмір пакету стане найбільшою інвестицією в історії штату. Програму запущено в той час, коли багато великих автовиробників будують в США нові підприємства, орієнтовані на випуск електромобілів, акумуляторів та інших запчастин, необхідних для екологічно чистого транспорту.
Сама Ford раніше заявила, що витратить $5 млрд на спільний з виробником акумуляторів SK Innovation проект, що отримав назву Blue Oval City. Одночасно запущено проект з будівництва заводу акумуляторів в штаті Кентуккі.
Із зазначеної суми $500 млн буде виплачено у формі гранту. Решта розподіляться за різними статтями: $200 млн на будівництво доріг, $138,2 млн на інші інфраструктурні роботи і знесення, $40 млн на будівництво нового корпусу коледжу прикладних технологій Теннессі поруч з автокомплексом і ще $5 млн на юридичні послуги.
Крім того, $745 100 підуть на створення нового органу влади, який складатиметься з 11 членів, включаючи губернатора, віце-губернатора і спікера Палати представників штату. Орган буде курирувати земельні питання та питання використання природних ресурсів.
Згідно з проектом, кампус займе більше 23 км² — це найбільший комплекс, який коли-небудь будувала компанія Ford. На самому об’єкті буде створено 6000 робочих місць, проте з урахуванням “прямих, непрямих і супутніх” посад, як підрахували в офісі губернатора, буде створено 27000 робочих місць. На одних тільки податкових надходженнях проект принесе штату $22,4 млн на рік, загальна ж річна прибутковість для регіону досягне $1 млрд.
Перед тим, як зупинитися на Теннессі, Ford розглядала ще кілька ділянок по країні. Остаточний вибір був обумовлений низькою вартістю електроенергії в штаті і наявністю неосвоєних земель без супутніх екологічних проблем.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас