Нафта знову на семирічних максимумах після заяв Саудівської Аравії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта знову на семирічних максимумах після заяв Саудівської Аравії

Енергетика
2611
Ціни на нафту зросли до рівня 2014 року після заяв Саудівської Аравії щодо «обережності» ОПЕК + у ринковій політиці.
Про це повідомляє Bloomberg.
Міністр енергетики Саудівської Аравії Принц Салман ібн Абдул-Азіз заявив, що ОПЕК + слід дотримуватися обережного підходу в питанні світової пропозиції нафти.
Він заявив, що через подальше поширення COVID-19 залишається активним ризик світовому попиту на нафту. Саудівська Аравія є засновницею Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК).
Нафта марки Brent 25 жовтня торгувалася на рівні 86,3 долара за барель (+0,92%) за грудневим контрактом. Нафта West Texas Intermediate (WTI) досягла 84,72 (+1,15%) дол. за барель.
У кризовий рік через стрімке падіння попиту на нафту країни ОПЕК + домовилися про рекордні скорочення видобутку. Наприкінці 2020 року воно становило 7,7 млн бареля/доба, що становить 8% світової пропозиції.
Згодом обмеження почали поступово згортати, і зараз пропозицію збільшують на 400 млн б/д на місяць. План переглядають щомісяця. 4 листопада ОПЕК + визначиться з програмою в грудні.
В умовах відновлення світової економіки на ринку спостерігається високий попит на нафту, що піднімає на неї ціни. Водночас сторона бізнесу очікує від організації збільшення видобутку.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас